Svečana akademija povodom jubileja, 60 godina postojanja i rada organizacije gluvih Leskovac

U prepunoj Sali leskovačkog kulturnog centra, 23. decembra 2015 godine Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac predstavila je dokumentarni film o istorijskom putu i razvoju organizacije gluvih u Leskovcu dugom 60 godina. Dokumentarni film snimljen baš za ovu priliku sadrži relevantne, pouzdane i precizne podatke o radu oraganizacije gluvih Leskovac. Na jedan zanimljiv i kvalitetan način pruža pravu sliku razvoja organizacije gluvih, ali i čitavog društva u Leskovcu. 

U kulturno – umetničkom delu programa nastupili su polaznici škole znakovnog jezika sa recitacijom „Plava Zvezda“ i pesmom „Zemlja za nas“. Polaznici škole znakovnog jezika su ove numere izveli samostalno, veoma precizno, tačno i sinhronizovano i dobili su veliki aplauz publike među kojima je bilo puno gluvih lica. 

Ovu svečanost pratio je gradonačelnik Leskovca gospodin Goran Cvetanović, koji se i obratio prisutnima uz poštovanje rada organizacije gluvih u Leskovcu i uz osvrt na postignute rezultate u ovoj oblasti u našoj lokalnoj samoupravi. 

Svečanu akademiju pratili su direktori i predstavnici Javnih ustanova i institucija u gradu, škola, zdravstvenih ustanova, predstavnici ustanova kulture, srodnih organizacija i veliki broj predstavnika organizacija gluvih u Srbiji.

Cilj organizovanja ove svečanosti je svakako  veća vidljivost, veća tolerancija i razumevanje za osobe sa invaliditetom. Takođe i pojačavanje saradnje organizacije gluvih sa svim relevantnim ustanovama i budućim partnerima. 

Pogledajte:

Dokumentarni film „60 godina rada organizacije gluvih Leskovac“

Video sa događaja

Fotografije sa događaja

 

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac