Specijalni bebi alarmi za roditelje sa oštećenim sluhom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je 12 bebi alarma roditeljima sa oštećenim sluhom, poručujući im da su oni deo društva koji zaslužuje pažnju i poštovanje.

Bebi alarmi su napravljeni specijalno za roditelje oštećenog sluha, plać bebe pretvaraju u svetlosni signal i vibraciju i na taj način olakšavaju roditeljima brigu o deci, a dodeljeni su u okviru projekta “Briga za mladi naraštaj”.
Aparate su dobili parovi iz 7 gradova u Srbiji, a u Leskovac su otišla dva ovakva aparata. Porodice Stanojković i Sulejmanović planiraju još dece i raduju se ovom aparatu jer će moći samostalno da brinu o svojim mališanima.
Vulin je rekao da veruje da će aparati mnogo značiti roditeljima navodeći da, ako tehnologija može da reši neki problem, država je tu da tu tehnologiju obezbedi, kako bi deca bila bezbedna.

“Kako da ne znači kad imate bebu i problem da ne možete da čujete kad plače. Naravno da će ovo puno značiti i naš je interes da osobe koje imaju problema sa sluhom normalno funkcionišu i da njihova deca budu bezbedna”, poručio je minister Vulin.


Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac