Obeležen Dan osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u svečanoj sali Grada Leskovca organizovan je prijem sa predstavnike gradskih i okružnih udruženja. Ovom događaju prisustvovala je i predstavnica Gradske organizacije gluvih i nagluvih Leskovac, Ana Božić.

- U periodu od januara do juna ove godine odobreno je 15 projekata iz oblasti socijalne zaštite, za šta je izdvojeno neštomanje od 8.000.000 dinara. Na taj način dali smo, rekao bih, određeni doprinos u poboljšanju uslova i unapređenju života osoba sa invaliditetom - rekao je gradonačelik Leskovca Goran Cvetanović na organizovanom prijemu. On je ovom prilikom istakao da je lokalna samouprava posvetila pažnju i problemu zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Tako su tokom 2014. zaposlena 184 lica u Jablaničkom okrugu, od čega 106 u Leskovcu.

U ime osoba sa invaliditetom obratio se Svetislav Marjanović, predsednik Udruženja paraplegičara Leskovac, i naglasio da članovi ovih udruženja mogu biti značajan partner lokalnoj samoupravi.
- Leskovac je uvek bio otvoren za osobe sa invaliditetom, bilo bi dobro da se ovako okupljamo više puta u toku godine - rekao je Marjanović.

Ovom prilikom dogovoreno je da se pre početka projektnog finansiranja za 2015. godinu, organizuje još jedan sastanak sa predstavnicima udruženja osoba sa invaliditetom.

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac