Dva pehara za GOGNL

Gradska organizacija gluvih i nagluvih je na 37. Republičkom Festivalu kulturno umetničkog stvaralaštva gluvih i nagluvih Srbije u oblasti foklora i recitacija osvojila dva pehara.

Festival je održan u Kosovskoj Mitrovici, a kako se radi o jednom izuzetno cenjenom i najviše vrednovanom Festivalu koji organizuje Savez gluvih i nagluvih Srbije, učešće, a posebno osvajanje ovako visokih plasmana, od izuzetnog je značaja za organizaciju.

Gordana Asanović je recitacijom „Pesma o tišini“ uspela da stručnom žiriju, ali i publici prenese emociju i dočara svet tišine u kome gluve osobe žive. Ocenjivala se težina stihova, ali i pravilan izgovor reči, jasna artikulacija i pravilno pokazivanje svake izgovorene reči na znakovnom jeziku. Sve ovo je Gordana uspela da savlada i potpuno zasluženo osvojila je prvu nagradu.

Iz oblasti folklora igrački ansambal GOGNL osvojio je drugo mesto.

Pogledajte fotografije

Profil Grada Leskovca

U srcu prostrane i plodne Leskovačke kotline nalazi se grad Leskovac prepun najrazličitijih geografskih i turističkih motiva i objekata…

Više...

Akademija 25.09.2014.

25. septembra 2014. Leskovac je bio grad domaćin Centralne akademije povodom Međunarodne nedelje gluvih...


Više...

Najčešći pojmovi na znakovnom jeziku

Naučite najčešće pojmove iz oblasti javnog sektora. Pregledajte video materijale sa edukativnog diska „Javni sektor za sve građane“

Više...

Gradska organizacija gluvih i nagluvih Leskovac